Spændende og nemt lyshalsbånd til din hund.

Spændende og nemt lyshalsbånd til din hund.

Af Lene Andersen og Brian Sørensen, LAF

Selvom det er lidt udenfor sæsonen, vælger vi alligevel at bringe denne omtale nu, da en del af jer så lyshalsbåndet på generalforsamlingen og derfor sikkert gerne vil have mere konkret viden om, hvordan det kan anskaffes. Og for alle andre er det jo altid rart at høre om nye ting på markedet, og skulle det være, kan artiklen jo bringes igen til efteråret inden den mørke tid.

I december 2012 blev førerhundekonsulent Carsten Druekær kontaktet af firmaet Lightdoggie, som gerne ville præsentere deres lyshalsbånd og spurgte, om det ikke var noget for førerhundebrugerne. Carsten videresendte henvendelsen til LAF og spurgte om foreningens mening.

Lene kontaktede Lightdoggie, som beskrev halsbåndet og tilbød førerhundebrugere en god rabat. de tilbød også, at vi kunne få et par halsbånd i test, så vi kunne se, om de kunne bruges af synshandicappede. Så en kold december eftermiddag mødtes Brian og Lene med Trine og Helle fra Lightdoggie, og her fik vi lov at mærke, prøve og se lyshalsbåndene. I denne artikel vil vi beskrive vores erfaringer med halsbåndene gennem nogle måneder, og herefter følger forhandlers oplysninger om halsbåndene. de to kvinder var meget hjælpsomme, så er du interesseret, så ring og få en snak med dem. Nogle af jer så også halsbåndene ved generalforsamlingen, her får I så lidt produktinformation.

Halsbåndet bruges sammen med hundens almindelige halsbånd, da man ikke kan sætte snoren fast i det. Det føles nærmest som en hård vandslange, som er samlet til en ring, som man trækker ned over hovedet på hunden. Det er derfor vigtigt, at du får den rigtige størrelse halsbånd. Forhandler kan vejlede om dette, men vær opmærksom på, at hvis din hund ofte har dårlige ører, skal du måske tage et halsbånd et nummer større end ellers. Og nej, ingen af vores halsbånd er faldet af hundene, selvom de har leget. Og vil du være ekstra sikker, så følger der en lille rem med, med en kliklås, som du kan sætte omkring hundens eget halsbånd og lyshalsbåndet.

Halsbåndet samles i to små beholdere, hvor der sidder 2 AAA batterier. Når du vender halsbåndet, så denne batteridel er opad, slukker halsbåndet automatisk i løbet af 30-60 sekunder. Når du vender halsbåndet så batterierne atter vender nedad eller til siden, tænder halsbåndet straks automatisk. Dette er helt klart en fordel for os blinde, da vi altid kan være sikre på, om halsbåndet er tændt eller slukket. Vores test bekræftede, at det virkede 100 %. For det meste slukkede halsbåndet også, når vi lagde det roligt på en vandret flade. Derimod skal du være meget opmærksom, når du har halsbåndet med i en taske, det skal helst blive liggende med batteridelen opad, for at det ikke ligger og tænder sig selv.

Inde i halsbåndet er der 4 lyskilder, så det lyser hele vejen rundt om hundens hals. Desuden fås nogle forlængere til at sætte på, hvis hunden er meget langhåret, så lyset kommer ud gennem pelsen. Halsbåndene fås med mange forskellige farver lys, og det kan være en fordel, hvis man har lidt syn og kan se hunden i mørke i frifase. Især den blå og den turkis er meget tydelige. Ønsker man ekstra kraftigt lys, findes der også et halsbånd med dette.

Vi fik mange positive tilkendegivelser fra omgivelserne, når vi brugte halsbåndene, når førerhundene arbejdede i bøjle, om at det var let at se os i gadebilledet. Vi synes også, halsbåndene var lette at bruge, sætte på og tage af og holde rene. Det kræver nok lige lidt øvelse at skifte

batterier, da man skal rulle en lille gummiring tilbage og vrikke halsbåndet fra hinanden et bestemt sted, det kan næsten ikke forklares, det må nok vises af en seende – tegning medfølger. Men Lene har endnu ikke skiftet batterier i Dinas halsbånd siden december, der er 100 timers lysetid i halsbåndene med almindelig lysstyrke. Brian har skiftet batterier i sit halsbånd, også det, som var med ekstra kraftigt lys. En anden god ting er, at de er vandtætte, så man behøver ikke bekymre sig om sne og badende hunde. Endelig er det to helt almindelige AAA batterier, som bruges, så det er nemt at skaffe ny energi til tingesten.

Lightdoggie svarer gerne på spørgsmål og sender gerne halsbåndet til jer, hvis I ønsker at købe det. Hvis I har spørgsmål om brugen af halsbåndet som blind, er I velkommen til at spørge en af os.

Mange venlige hilsner

Brian Sørensen, brian@groffe.dk, tlf. 22 33 87 97 og

Lene Andersen, lenefand@gmail.com, tlf. 49 26 64 62